RT Vermilion - шаблон joomla Оригами

RólunkAmit érdemes tudni a City Autós-Motoros Iskoláról

Rólunk - City Autós-Motoros Iskola Dunaújváros

Jogosítvány gyorsan és olcsón

A közlekedés tekintetében napjainkban már napi szükségletté vált a gépkocsi használata, igen sok területen a munkavállalás feltétele a jogosítvány megléte. A városban tartózkodó nagyszámú fiatal-felnőtt és felnőtt lakosság körében komoly igény van a gépjárművezetői tanfolyamokra.

Cégünk a jogosítvány gyors megszerzésének kedvező árú lehetőségét, mint fokozott piaci igényt felismerve alakult meg, de kiszolgálásakor, az oktatás során magas színvonalon átadott tárgyi és szakmai ismereteken túl - főleg a fiatal megrendelők körében - komoly hangsúlyt fektetünk a morális értékeknek az átadására is. Tesszük ezt azért, mert meggyőződésünk, hogy a közlekedésnek, (amely mindennapi életünk szerves része), meghatározó szerepe van az emberek jó közérzetének megteremtésében és megőrzésében. Így - a szigorúan vett szakmai-üzleti szempontok érvényesítése mellett - szerepet vállalunk a pozitív magatartási formáknak az elterjesztésében is: a jelöltet az önálló, biztonságos, gazdaságos és kulturált közlekedésre tanítjuk meg.

Igen nagy felelősséget jelent számunkra az a tudat, hogy tisztában vagyunk a gépjárművezető-képzés és a közlekedésbiztonság kapcsolatával. Azt akarjuk, hogy a nálunk jogosítványt szerzettek elsajátítsák a helyes és korrekt gépkocsivezetés négy alapfeltételét:

  • Helyes közlekedés: A KRESZ elméleti tanfolyamaink a jó közlekedéshez szükséges alapvető ismereteket, a szükséges tárgyi tudást adják át a tanulóknak. A tárgyi tudás átadását nem szűkítjük le a KRESZ tanfolyam idejére, mivel a jogosítvány megszerzéséhez szükséges gyakorlati képzés során is törekszünk ezek elmélyítésére.
  • Biztonság: Képesnek kell lenned a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elmélet képzésen tanultakat a gyakorlatban is végrehajtani: A második feltétel azt jelenti, hogy az elméletben tanultakat tudni kell alkalmazni, ill. végrehajtani is. Például nem elég tudni a jobbkéz-szabályt, hanem azt az utcán is fel kell ismerni. Ennek alkalmazását és begyakorlását a vezetési gyakorlatokon sajátíttatjuk el. Ez a tanulási folyamat legkomolyabb része.
  • Magabiztosság: tisztában vagyunk azzal, hogy a jogosítvány megszerzéséhez szükséges gyakorlati ismeretek elsajátítása némi félelem érzetet szül a a tanulókban, amely helyzetet felkészült oktatóink rendkívüli türelemmel és hozzáértéssel tudnak kezelni. A biztonságos járművezetéshez nem különlegesen jó reflexekre vagy képességekre van szükség, ennél sokkal fontosabb, hogy olyan biztonságra törekvő magatartásra vezessük a tanulót, amely a meglévő képességeihez és a közlekedési helyzethez alkalmazkodik.
  • Helyes közlekedési etika: tanulóinkat arra ösztönözzük, hogy saját maguk felé is támasszák igényként  a jó közlekedésre való törekvést. Fontosnak tartjuk azt, hogy a jogosítvány megszerzését követően már kellő önbizalommal vegyenek részt a forgalomban. A balesetek többsége a magatartási hibákra, gyakran a közlekedési szabályok tudatos megszegésére vezethető vissza. Az élet sok területén "elvárt és bevált" magatartási formák - mint pl. a versengés, az ügyeskedés stb. - a közlekedésben ön- és közveszélyesek. Ezért egyik alapvető feladatunk az oktatás során a biztonságos közlekedésre való nevelés is.